Hai sayangg follow laa , tak susah , tu yang kat atas tu , tekan je :D .

pilihlaaa...:)

Thursday, 1 December 2011

Biodata Nazmi Faiz | Nazmi Faiz Mansor

Nama Nazmi Faiz Mansor pemain paling muda harimau muda sekarang sering dibualkan oleh semua peminat bola sepak tanah air, aku secara peribadi juga meminati corak permainan si kecil Nazmi Faiz Mansor
Mukanya yang seiras pemain bola sepak brazil iaitu kaka dan juga corak permainan seperti farbegas ini menjadi bualan peminat tanah air kerana mutu persembahannya yang mantap ketika sukan sea di indonesia
Di sini gua kongsikan Biodata Muhd Nazmi Faiz Mansor
Name : Muhamad Nazmi Faiz bin Mansor
Nama Panggilan : Nami,  Nazmi 
Tarikh Lahir : 16 Ogos 1994
Tempat Lahir : Kuala Lumpur
Asal : Keramat, Kuala Lumpur 
Umur : 17 Tahun
Tinggi : 1.67m
Posisi : Tengah
Pasukan : Harimau Muda B
Antarabangsa : Harimau Muda (Bawah 23)
Ini petikan dari UTUSAN mengenai SPM Nazmi Faiz
Pemain paling muda dalam skuad Olimpik negara Muhd Nazmi Faiz Mansor akan menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun depan setelah tidak berbuat demikian tahun ini.
Demi bagi membantu skuad Harimau Muda beraksi di Temasya Sukan SEA Indonesia 2011 yang baru berakhir, pelajar Sekolah Sukan Bukit Jalil (SSBJ) ini sanggup menangguh peperiksaan SPM yang sepatutnya didudukinya mulai 14 November lepas.
Pengorbanan pemain yang memakai jersi nombor 21 ini berbaloi apabila skuad Bawah 23 Tahun Negara berjaya meraih emas dengan menewaskan Indonesia.
Bapa Muhd Nazmi Faiz, Mansor Mustafa berharap anaknya bukan sahaja berjaya dalam arena bola sepak malah turut cemerlang dalam peperiksaan SPM nanti.
"Saya bangga dengan kejayaan anak saya dalam sukan bola sepak namun pelajaran juga penting dalam menentukan masa depan beliau,” kata peniaga berusia 40 tahun ini kepada Bernama hari ini. "Kami sekeluarga sentiasa memberi dorongan kepada Muhd Nazmi Faiz untuk maju dalam sukan bola sepak dan tidak pernah menghalang minat dan impiannya itu, jelas Mansor.
Beliau berkata, walaupun anaknya seorang yang pendiam, dia adalah seorang yang berdisiplin dalam soal pengurusan masa dan bersungguh-sungguh dalam sesuatu perkara.
"Dalam membantu Muhd Nazmi Faiz membahagikan masa antara latihan dan pelajaran, saya serahkan perkara tersebut kepada guru-guru SSBJ kerana mereka tentu mempunyai formula terbaik dalam mengatur jadual harian pelajar mereka,” katanya

No comments:

Post a Comment